Eenpans pilav

Recept voor drie personen. Amper snijden of roeren.

(’t is een vrije variant op pilav, dus misschien is ’t beter je daar niet teveel op in te stellen.)

Ik ben als het om kruiden gaat een intuïtieve kok, dus het is even gokken hoe ik dat in een recept beschrijf. Ik gebruik meestal een combinatie van kerrie, paprikapoeder, komijn en oregano. Ik gok dat als je voor twee theelepels kerrie en twee stevige theelepels mexicaanse kruiden kiest, met wat oregano, dat je er dan bent.

Qua groente: ik gebruik de japanse wokgroente met kastanjechampignons van AH graag (let op, niet die met taugé!). Met bv een halve courgette ernaast. Die moet je dan wel snijden. Een paprika kan ook. Die groentemix combineert ui, champignons, kool (paksoy), wortel, prei en peulen. Al het goede van de groenteman 😊. En gelukkig regelmatig in de bonus. Je kunt bv ook voor een kleintje prei/champignons en macaronigroenten kiezen. Dan heb je wel paprika, maar geen peulen. Smaakt ook. 

Benodigdheden:

  • Braadpan met deksel

Ingredienten:

  • Quorn stukjes of kipfiletblokjes
  • Japanse wokgroenten
  • 1/2 courgette in blokjes gesneden
  • Blik perziken op lichte siroop, afgespoeld, in stukken gesneden
  • Blik tomatenblokjes
  • Blik nagevuld met water
  • 2 tl kerrie
  • 2 tl mexicaanse kruiden
  • 1 tl oregano
  • Peper
  • Mespunt kippenbouillon
  • Zilvervliesrijst (niet te snel kokend, bv 25 minuten, wordt anders pap)

Bereidingswijze:

  1. Olijfolie in de pan
  2. Kruiden erbij
  3. Quorn of kip erbij
  4. Doorscheppen tot de kip is aangebraden
  5. Groenten en perziken erbij
  6. Blik tomaten erbovenop
  7. Blik water erbij
  8. Bouillon erbij
  9. Goed omscheppen
  10. Deksel erop
  11. Vuur omhoog tot t kookt
  12. Vuur middellaag, kookwekker op 15 minuten
  13. Rijst erbij, omscheppen, kookwekker op 25 minuten.

Klaar is Kees.

Je kunt dit ook eten met bulgur of zoete aardappel ipv rijst. De bulgur moet je apart klaarmaken. Begin daar dan mee. Dat duurt ongeveer tien minuten, dat kost het vullen van de braadpan ook. Geeft niet als de bulgur afkoelt, de inhoud van de braadpan is zo warm dat hij bij het opscheppen de bulgur weer verwarmt. De zoete aardappel kun je in blokjes gesneden meteen meekoken met de rest van de groente. 

Over Www.overwegmetkanker.nl

Over sommige aspecten rond kanker wordt veel gepraat en gedeeld. Met je omgeving, of met andere kankerpatiënten. Zoals de impact van het verlies van je haar, het ziek worden van de chemo, de strijd en de kracht die je voor de ziekte nodig hebt. Er zijn ook heel wat kleine en grote dingen die we niet delen. Of die we veel te weinig delen met de mensen om ons heen. Meestal omdat het voor onszelf ook niet helder is. Het gevolg is dat iedere kankerpatiënt zelf opnieuw het wiel uit moet vinden, in wat helpt tegen die bijwerkingen en klachten. Op deze pagina's zijn tips en ervaringen van kankerpatiënten verzameld over het hanteerbaar maken van de gevolgen van kanker. Om andere patiënten herkenning te bieden, om hen een handvat te geven, en om het makkelijker te maken er met je omgeving over te praten. Zodat je het beter uit kunt leggen, en dus ook betere hulpvragen kunt stellen.
Dit bericht werd geplaatst in Recepten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie