Overwegmetkanker.nl

www.overwegmetkanker.nl: website met praktische tips van en voor patiënten met kanker

Op een dag tijdens mijn chemo’s zat ik op de bank met een mand vol zalfs en crèmes voor me. Mijn moeder vertelde me dat mijn tante wanhopig was, omdat mijn oom, ernstig ziek door kanker, zoveel last van de huid op zijn benen had. Ik grabbelde in mijn mand en haalde er een tube uit die wel eens zou kunnen helpen. Mijn moeder schreef het merk op, en zo kon mijn tante, met een boodschappenbriefje in de hand, direct naar de drogist. Na dat telefoontje besloot ik een plek te creëren waarop de kennis en ervaring die kankerpatiënten door hun ziekte opdoen, behouden blijft voor de patiënten na hen. Zodat iedereen net als mijn tante zo makkelijk met een boodschappenbriefje op pad kan.

De inhoud van Overweg met Kanker

Op de website www.overwegmetkanker.nl zijn tips en ervaringen verzameld van patiënten voor patiënten over het ‘omgaan met de gevolgen van (de behandelingen voor) kanker’. De site beschrijft bijwerkingen die het gevolg zijn van operatie, chemo, hormoontherapie en bestraling, met daarbij de oplossingen die patiënten ervoor gevonden hebben. Behalve tips voor op je boodschappenbriefje, verzamelt de site ook ervaringen van patiënten voor patiënten: beschrijvingen van ‘hoe het is’. Bijvoorbeeld hoe lastig het is om te bepalen wat je kunt eten bij chemo, of te praten over je ziekte met je omgeving. Maar ook uitleg over bewegen bij kanker en omgaan met een chemobrein. Tot slot bevat de site veel verwijzingen naar oplossingen van professionals en goede initiatieven op het gebied van ‘omgaan met kanker’: links van en naar stichtingen, onderzoek, voorlichting en andere hulpaanbieders die zich gespecialiseerd hebben in kanker; links naar goede doelen en lotgenotencontact-sites, gratis cursussen, apps of eHealth speciaal ontwikkeld voor kankerpatiënten.

 

Een reactie op Overwegmetkanker.nl

  1. Lily zegt:

    Goedendag. Ik wil je wijzen op de site van Wereldkankerdag, Een site waarop allerlei organisaties m.b.t. kanker 1 dag per jaar samen naar buiten komen rond een thema. https://www.wereldkankerdag.nl/.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s