Frittata van zalm, spinazie en paddestoelen

Ze lukken nooit bij mij, quiches. Maar dit is er een zonder bladerdeeg, dus dan heb je er ook geen last van dat het bladerdeeg niet gaar wordt. Frittata kun je met alles maken. Maar net wat je lekker vindt in combinatie met ei, onder de voorwaarde dat er tijdens het bakken niet te veel vocht uit komt. En als je kookt zonder puf, natuurlijk het liefst dingen die je niet hoeft te snijden. Hieronder zoals ik hem heb gemaakt, en daarna een alternatief waarbij je echt niet hoeft te snijden. Benodigdheden:

  • Wok
  • Ovenschaal

Ingrediënten:

  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • teen knoflook (geperst of gesneden)
  • ui (gesneden)
  • 1/2 courgette (in blokjes)
  • trostomaat (in blokjes)
  • paddestoelenmix paprika, ui en bieslook (200gr)
  • verse bladspinazie (babiespinazie ah, 100 gr)
  • 5 eieren
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • wat gedroogde kruiden (bv. peterselie, oregano of tijm)
  • geraspte geitenkaas (50 gram)
  • Bv. een bruin stokbrood

Bereidingswijze:

  1. zet de oven aan op 130 graden C met de ovenschaal er leeg in. (voorverwarmen)
  2. Zet de wok op het vuur met wat olijfolie en doe de paddestoelen met ui en knoflook in de pan
  3. Voeg de groente toe.
  4. Voeg peper, zout en kruiden toe
  5. Gooi het vuur omhoog zodat het vocht verdampt
  6. Voeg de zalm toe (snijden hoeft niet) en schep het door als het gaar begint te worden. Dan wordt ’t vanzelf klein.
  7. Klop de 5 eieren op en zet ze nog even apart
  8. Haal de ovenschaal uit de oven terwijl die verder gaat met voorverwarmen.
  9. Doe de inhoud van de wok in de ovenschaal.
  10. Giet de geklutste eieren eroverheen. Zorg met een vork dat alles onder het eimengsel zit.
  11. Strooi de kaas eroverheen.
  12. 20 minuten in de oven.
  13. Je kunt het bijvoorbeeld eten met een snee brood.

Ingrediënten Frittata zonder te hoeven snijden:

  • 5 eieren
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • kant en klaar gesneden champignons (bv paddestoelenmix paprika van ah)
  • 250 gram gesneden Italiaanse groente (liefst met ui, courgette en paprika). Prei kan snel wat dominant worden bij zalm, vandaar dat ik ervoor gekozen heb zelf wat groente te snijden.
  • 100 gram bladspinazie
  • peper en zout
  • kruiden, bv. voor bruscetta of wat aromat (dan geen zout toevoegen)
  • bv. bruin stokbrood.

Eet smakelijk!

Vette vis en chemo

Het wordt afgeraden om bij een aantal soorten chemo 24 uur voor en na de chemo vette vis te eten. Kijk op de site van voedingenkankerinfo voor uitleg.

Advertenties

Over Www.overwegmetkanker.nl

Over sommige aspecten rond kanker wordt veel gepraat en gedeeld. Met je omgeving, of met andere kankerpatiënten. Zoals de impact van het verlies van je haar, het ziek worden van de chemo, de strijd en de kracht die je voor de ziekte nodig hebt. Er zijn ook heel wat kleine en grote dingen die we niet delen. Of die we veel te weinig delen met de mensen om ons heen. Meestal omdat het voor onszelf ook niet helder is. Het gevolg is dat iedere kankerpatiënt zelf opnieuw het wiel uit moet vinden, in wat helpt tegen die bijwerkingen en klachten. Op deze pagina's zijn tips en ervaringen van kankerpatiënten verzameld over het hanteerbaar maken van de gevolgen van kanker. Om andere patiënten herkenning te bieden, om hen een handvat te geven, en om het makkelijker te maken er met je omgeving over te praten. Zodat je het beter uit kunt leggen, en dus ook betere hulpvragen kunt stellen.
Dit bericht werd geplaatst in Recepten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s