Vietnamese springrolls

De vietnamese rijstvellen zijn in de bonus. En dat doet me denken aan uitleg voor een recept in de categorie Koken zonder puf.

Het idee:
Vietnamese springrolls zijn ongefrituurde loempiaas. Je welt een rijstvel, legt het op je bord, vult het met de ingredienten die je wilt, rolt hem op en dipt hem eventueel in een sausje. Dit is een voorbeeld: https://www.debazaar.nl/vietnamese-loempias/ (ikzelf eet overigens geen taugé).

De vietnamese loempia’s zijn ideaal als je niet zomaar alles kunt eten. Je kunt immers zelf kiezen. Dus mocht je misselijk worden van ei, dan kun je dat laten staan.

Benodigdheden tijdens het eten:
– diep bord met kokend water
– plat bord of losse bakjes om de ingredienten op te serveren

Ingrediënten:
In principe kun je de loempia’s vullen met alles wat je koud kunt eten. Maar de rijstvellen zijn kwetsbaar, dus het is slim om onder op het rijstvel iets te leggen wat de rol steviger maakt. denk bijvoorbeeld aan
– een wittekoolblad
– een gebakken ei (omelet)
– een paar plakjes kipfiletbeleg
– zalmfiletplakjes
– een plak kaas.

Daarna kies je ingrediënten voor ‘erin’:
Bij zalm:
bij zalm past bijvoorbeeld avocado, rucola, wortel en een gekookt ei. Denk bij wortel aan de optie om kant en klaar julienne gesneden wortel te kopen. Dat geldt ook voor rode biet.

Bij kipfilet:
komkomer, paprika, zongedroogde tomaat, sla, appel, peterselie, croutons. Beeld je dezelfde ingrediënten in als die je in een ceasar salade zou eten. Of maak het aziatisch door er verse koriander en glasnoodels bij te doen.

Bij witte kool of een gebakken ei:
dat is lekker met garnaaltjes of rivierkreeftjes. En bijvoorbeeld bosui en jullienne gesneden komkommer en wortel. Een dipsausje, bijvoorbeeld met vissaus zoals in het recept, hierbij is slim. of Het ei bij het bakken kruiden met kerrie. Wat je ook kunt doen is een yoghurtdip maken. Met een beetje mayo, paprikapoeder of kerrie, zout en peper.

Smakelijk!

Advertenties

Over Www.overwegmetkanker.nl

Over sommige aspecten rond kanker wordt veel gepraat en gedeeld. Met je omgeving, of met andere kankerpatiënten. Zoals de impact van het verlies van je haar, het ziek worden van de chemo, de strijd en de kracht die je voor de ziekte nodig hebt. Er zijn ook heel wat kleine en grote dingen die we niet delen. Of die we veel te weinig delen met de mensen om ons heen. Meestal omdat het voor onszelf ook niet helder is. Het gevolg is dat iedere kankerpatiënt zelf opnieuw het wiel uit moet vinden, in wat helpt tegen die bijwerkingen en klachten. Op deze pagina's zijn tips en ervaringen van kankerpatiënten verzameld over het hanteerbaar maken van de gevolgen van kanker. Om andere patiënten herkenning te bieden, om hen een handvat te geven, en om het makkelijker te maken er met je omgeving over te praten. Zodat je het beter uit kunt leggen, en dus ook betere hulpvragen kunt stellen.
Dit bericht werd geplaatst in Recepten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s