Just a thought 9

#deelgenoot #klik #onverwacht #kadootje

Alles in één ogenblik‪‬

Meestal gaat het over waar kanker je raakt, zonder dat je daar goed kon kijken. Je wist maar half dat je ermee zat. Of dat het iets was. Totdat je die ander tegenkwam, die zomaar wat vertelde. Live in gesprek, of in een tekst die je ergens las. En in dat verhaal, zat ineens een spiegel die je blik verandert. Je beeld wordt helder. Daar waar jij jezelf (h)erkende.‬ En je wereld lichter werd.

Dat moment waarop iemand je deelgenoot wordt, raakt. Als een voltreffer. Of misschien prikt het alleen maar heel zachtjes, in je hart, of sluimert het achteraf, als je verder loopt. Op weg naar de rest van je leven. 

Je kunt het niet zoeken, je kunt het niet vragen. Je kunt het alleen maar krijgen en vinden, op een plek waar je het niet had gedacht.

Wees niet bang voor lotgenotencontact.
Durf jezelf te verbinden.
Durf te zeggen wat je denkt.
Over weet jij veel wat.

Wie weet ben jij, op een moment, dat kadootje voor de ander. Zonder dat er meer van moet.

Want dat ene moment, die klik, dat is goed genoeg. Om je niet alleen te weten. Door wat je hebt begrepen. Als je samen, even, in dezelfde spiegel hebt gekeken.

https://huidverzorgingbijkanker.wordpress.com/2015/09/14/deelgenoot/

Advertenties

Over Www.overwegmetkanker.nl

Over sommige aspecten rond kanker wordt veel gepraat en gedeeld. Met je omgeving, of met andere kankerpatiënten. Zoals de impact van het verlies van je haar, het ziek worden van de chemo, de strijd en de kracht die je voor de ziekte nodig hebt. Er zijn ook heel wat kleine en grote dingen die we niet delen. Of die we veel te weinig delen met de mensen om ons heen. Meestal omdat het voor onszelf ook niet helder is. Het gevolg is dat iedere kankerpatiënt zelf opnieuw het wiel uit moet vinden, in wat helpt tegen die bijwerkingen en klachten. Op deze pagina's zijn tips en ervaringen van kankerpatiënten verzameld over het hanteerbaar maken van de gevolgen van kanker. Om andere patiënten herkenning te bieden, om hen een handvat te geven, en om het makkelijker te maken er met je omgeving over te praten. Zodat je het beter uit kunt leggen, en dus ook betere hulpvragen kunt stellen.
Dit bericht werd geplaatst in Leven met kanker, Leven na kanker, Pluk de dag, Wijsheden en andere onzin en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s