Just a thought 8

Als macht in loos verandert,
Als de wereld rotter blijkt
dan je aan kunt om te voelen,
Als je pad
door god verlaten lijkt,
worden teveel mensen boos
zonder de gevolgen te bedoelen
Als het verblind door woede
zo logisch en zo helder prijkt
Helaas
Dat leidt maar tot één ding:
nog meer mensen machteloos

Die knop
zit in ons allemaal:
‘radicaal’
ook in jou

Wees ‘m voor
voordat ie je verandert
tot wie je nooit worden zou
Begin op tijd met praten:
machteloos vermeerdert zich
zodra je start met haten

—————————–
(Ik zag net een gruwelijk filmpje op twitter, van een moeder die haar krijsend-huilende baby, (waarschijnlijk uit blinde onmacht) schopt.

Het maakt me machteloos, dat weten, dat zoveel mensen verliezen van dat moment waarop de waanzin komt. Dat zoveel mensen dan in woede vervallen en slachtoffers maken (vaak juist bij van wie ze houden).

Heb jij die knop al voelen zitten? Dreigend op de achtergrond van je dagen. Dat punt, als de onmacht van kanker je ellende zo groot maakt, dat je diep boos verbeten raakt op de mensen van wie je houdt, omdat wat zij doen het niet verandert en misschien zelfs erger maakt?

Práát
als je je verdriet nog wel kunt dragen. Als het nog niet teveel naar bitter smaakt. We kunnen met wat wij beleven, met hoe je daarmee om kunt gaan, een voorbeeld zijn voor anderen.

Dát kunnen we misschien wel veranderen.)

Advertenties

Over Www.overwegmetkanker.nl

Over sommige aspecten rond kanker wordt veel gepraat en gedeeld. Met je omgeving, of met andere kankerpatiënten. Zoals de impact van het verlies van je haar, het ziek worden van de chemo, de strijd en de kracht die je voor de ziekte nodig hebt. Er zijn ook heel wat kleine en grote dingen die we niet delen. Of die we veel te weinig delen met de mensen om ons heen. Meestal omdat het voor onszelf ook niet helder is. Het gevolg is dat iedere kankerpatiënt zelf opnieuw het wiel uit moet vinden, in wat helpt tegen die bijwerkingen en klachten. Op deze pagina's zijn tips en ervaringen van kankerpatiënten verzameld over het hanteerbaar maken van de gevolgen van kanker. Om andere patiënten herkenning te bieden, om hen een handvat te geven, en om het makkelijker te maken er met je omgeving over te praten. Zodat je het beter uit kunt leggen, en dus ook betere hulpvragen kunt stellen.
Dit bericht werd geplaatst in De waanzin van nieuws, Just a thought, Leven met kanker en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s