Alternatief voor op je brood

Een van de dingen die ik moeilijk vind aan gezond eten rond kanker is wat ik nog op mijn brood kan doen. In vrijwel alles zit een berg aan suiker, koemelk of bewerkt vlees. En dat kan best wel eens, maar elke dag…

Een oplossing zijn groentespreads. Zonnatura maakt er die best lekker zijn. Maar je kunt ook zelf spread maken. Dit recept heb ik van een lieve collega die borstkanker heeft. Of je het kunt eten in combinatie met pijnlijke mond en maag betwijfel ik, gezien het citroensap en de peper. Maar als je die klachten niet hebt, een prachtig recept. Omdat het behalve groen ook vis bevat. 

Benodigdheden:

Keukenmachine of blender, evt citruspers

Ingredienten:

  • 1 blik tonijn in olijfolie
  • bosje koriander, 
  • een rode ui (twee sjalotjes kan ook)
  • Rode peper, ontpit, of klein stukje madam Jeanette peper
  • sap van een kleine of halve citroen (teveel vocht krijg je een dip ipv spread)
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • Extra olijfolie als het te dik is

Bereiding:

  • start met ui, rode peper en sap van de (1/2) citroen in de blender
  • geef dit een paar minuten tijd voordat je de andere ingredienten erbij gooit. Belangrijk voor de ‘garing’ en het minder scherp maken van de peper, 
  • Knip en was de koriander
  • dan alles in de blender erbij en even doormixen zodat alles goed gemengd is. 

Eet smakelijk!

Advertenties

Over Www.overwegmetkanker.nl

Over sommige aspecten rond kanker wordt veel gepraat en gedeeld. Met je omgeving, of met andere kankerpatiënten. Zoals de impact van het verlies van je haar, het ziek worden van de chemo, de strijd en de kracht die je voor de ziekte nodig hebt. Er zijn ook heel wat kleine en grote dingen die we niet delen. Of die we veel te weinig delen met de mensen om ons heen. Meestal omdat het voor onszelf ook niet helder is. Het gevolg is dat iedere kankerpatiënt zelf opnieuw het wiel uit moet vinden, in wat helpt tegen die bijwerkingen en klachten. Op deze pagina's zijn tips en ervaringen van kankerpatiënten verzameld over het hanteerbaar maken van de gevolgen van kanker. Om andere patiënten herkenning te bieden, om hen een handvat te geven, en om het makkelijker te maken er met je omgeving over te praten. Zodat je het beter uit kunt leggen, en dus ook betere hulpvragen kunt stellen.
Dit bericht werd geplaatst in Recepten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s